Pojačava se šuterska mašinerija Warriorsa
Foto: EPA

Nick Young na meti Golden Statea

Pojačava se šuterska mašinerija Warriorsa

Golde State Warriorsi su u protekloj sezoni, na impresivan način, stigli do titule NBA prvaka. Warriorsi važe za možda i najbolju šutersku ekipu u historiji NBA lige, a svom rosteru sada žele dodati još jednog sjajnog trojkaša.

Prema riječima uglednog američkog novinara Adriana Wojnarowskog, Golden State Warriorsi žele u svojim redovima vidjeti dojučerašnjeg košarkaša Los Angeles Lakersa Nicka Younga.

Warriorsi su, navodno, Youngu koji je slobodan igrač spremni ponuditi ugovor, te iskoristiti "višak" od 5.2 miliona dolara u svom budžetu za plate igrača kako bi svojoj ekipi dodali još jednog sjajnog trojkaša.

Young je prošle sezone u dresu Lakersa odigrao 60 utakmica u kojima je u prosjeku ubacivao 13.2 poena, dok je trojke šutirao sa 40.4% uspješnosti.

Već impresivna šuterska ekipa Warriorsa koja u svojim redovima ima trojkaše poput Curryja, Thompsona i Duranta bi sa Youngom izgledala sjajno, barem kada je u pitanju šut za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi