"Pokazali smo karakter i ostvarili važnu pobjedu"

Strateg Zvezde nakon sedmog uzastopnog trijumfa

"Pokazali smo karakter i ostvarili važnu pobjedu"

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je nakon domaćeg trijumfa nad Panathinaikosom da je njegov tim bio na visini zadatka i da je pokazao mentalnu stabilnost u odlučujućim trenucima.

"Nije bilo nimalo jednostavno da budemo na potrebnom nivou da pobijedimo Panathinaikos. Ostvarili smo veliku pobjedu u interesantnoj završnici. Bilo je teško, znali smo protiv koga igramo", rekao je Radonjić.

"Sada treba napraviti dobar plan koji može da nam donese mogućnost da nastavimo da budemo dobri. To neće biti nimalo jednostavno jer se nagomilava mnogo toga. Imamo veoma zanimljiv raspored. Radićemo naporno i studiozno", dodao je on.

Podsjetimo, Crvena zvezda je večeras u prepunom 'Pioniru' savladala Atinjane rezultatom 72:66 u okviru 20. kola Eurolige, ostvarivši tako sedmu vezanu pobjedu u elitnom takmičenju. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U narednom kolu crveno-bijeli će dočekati ekipu Anadolu Efesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi