"Pokazali smo karakter"

Selektor Hrvatske poslije pobjede nad Brazilom

"Pokazali smo karakter"

Košarkaši Hrvatske juče su odigrali jako kvalitetan meč u Riju, te su savladali domaću selekciju Brazila i tako došli na korak od plasmana u četvrtfinale.

Oduševljenje nakon utakmice nije krio ni selektor Aleksandar Petrović, koji je pohvalio igru i požrtvovanost cijelog kolektiva.

"Pokazali smo da znamo igrati sa ekipama poput Brazila. Jedino mi je žao što nismo shvatili da mi vodimo 14 razlike, nego smo dopustili da nam se približe i zaprijete. Ovo je važna pobjeda i veliki korak ka četvrtfinalu, a u preostale dvije utakmice sa Nigerijom i Litvanijom možemo čak da ciljamo i gornji dio tabele", rekao je, između ostalog, Petrović.

Svoj utisak iznio je i najbolji pojedinac meča Bojan Bogdanović.

"Ovo je trijumf cijele ekipe. Prije meča imali smo dogovor da nikako ne pravimo tehničke greške, koje su nas jako koštale protiv Argentine jer bi to u utakmici s domaćinom platilli dvostruko. Očekuje nas utakmica protiv Nigerije, koju ne smijemo potcijeniti. Ne želimo da nam se ponovi nešto slično kao protiv Senegala na Svjetskom prvenstvu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije