Poljska razbila Island

Eurobasket, grupa A

Poljska razbila Island

Košarkaši Poljske pregazili su Island sa 91:61 u okviru drugog kola grupe A Eurobasketa.

U Hartwall Areni neizvjesna je danas bila samo prva dionica, a i ona je pripala Poljacima koji su slavili sa 16:14. Tokom druge četvrtine igra Islanda se raspala, pa su Poljaci slavili sa 25:15 i došli do 12 poena prednosti na kraju prvog dijela susreta. 

Da će Poljska slaviti pobjedu bez većih problema postalo je jasno već sredinom treće četvrtine kada su uspjeli da se odlijepe na 19 razlike i Island se više nije mogao vratiti. Do kraja meča Poljaci su dodatno povećali prednost i na kraju su ostvarili prvu pobjedu na ovogodišnjem Eurobasketu. S druge strane, reprezentaciji Islanda ovo je drugi poraz iz isto toliko mečeva i bit će im veoma teško da naprave iznenađenje i plasiraju se u narednu fazu. 

Poljsku je do pobjede vodio kapiten Waczynski sa 15 poena, dok je Slaughter dodao tri poena manje. Kod Islanda Vihjalmsson je imao 16 poena, a Hernannsson 14. U drugom meču ove grupe na parket će uskoro Grčka i Francuska. 

Poljska: Sokolowski 5, Cel 7, Slaughter 12, Kulig 7, Zamojski 3, Ponitka 8, Waczynski 15, Koszarek 9, Gielo 8, Karnowski 10, Gruszecki 5, Hrycaniuk 2. 

Island: Hernannsson 14, Acox 4, Bearingsson 6, Stefansson 2, Fridriksson, Vilhjamsson 16, Gunnarsson 3, Ermolinskij 3, Palsson 3, Hlinason 4, Bjornsson 6. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi