Poluvrijeme iz snova: 86 poena Clevelanda
Foto: EPA

Cleveland obara rekorde

Poluvrijeme iz snova: 86 poena Clevelanda

Cleveland Cavaliersi gube sa 3-0 u NBA finalu protiv Golden State Warriorsa, a u četvrtoj utakmici koja se upravo igra u njihovoj Quicken Loans Areni pokušavaju izbjeći "metlu." A kako sada igraju, čini se da će Warriorsi teško do pobjede.

Cleveland je već u prvom poluvremenu uspio oboriti dva velika rekorda. Naime, Cavsi su prvu četvrtinu dobili rezultatom 49:33, a 49 je najveći broj poena postignutih u jednoj četvrtini utakmice NBA finala.

Ali to nije sve, Cavsi su na poluvrijeme otišli sa prednošću od 18 poena, nakon što su do odmora uspjeli ubaciti čak 86. Ovime su igrači Clevelanda postavili još jedan rekord, jer je 86 najveći broj poena postignutih u poluvremenu jedne finalne utakmice, dok je dosadašnji rekord držala ekipa Philadelphije sa 81 postignutim poenom za poluvrijeme.

Velika trojka Cavaliersa briljira, a posebno se to odnosi na Irvinga koji je do poluvremena uspio postići 28 poena. LeBron James je dodao 22, a Kevin Love 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi