Ponos Tel Aviva izborio plasman na završni turnir

Maccabi slavio protiv milanske Olimpije

Ponos Tel Aviva izborio plasman na završni turnir

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva večeras su na svom terenu u okviru četvrte utakmice četvrtfinala Eurolige dočekali milansku Olimpiju. 

Prvih deset minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a gosti iz Milana na odmor su otišli sa dva poena prednosti. Rezultat je bio 21:19 za Milaneze. U nastavku prvog poluvremena Olimpija je zaigrala još bolje, pa je nakon prvog poluvremena rezultat u Nokia Areni bio 43:35 za ekipu iz Italije. 

Početkom drugog poluvremena mnogo bolje je zaigrala ekipa iz Tel Aviva. Domaćin je treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 19:13 i tako u posljednjih deset minuta ušao sa samo dva poena zaostatka. U posljednjoj četvrtini Maccabi je razbio Olimpiju iz Milana. Gosti su postigli samo deset poena, dok je tim iz Tel Aviva postigao čak 32 i na kraju slavio rezultatom 86:66. 

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Ricky Hickman i Alex Tyus sa po 16 postignutih poena, dok je u gostujućoj ekipi Keith Langford postigao 28 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.