Popovich o strategiji protiv Warriorsa: Molitva!
Foto: EPA

Trener Spursa nasmijao sve

Popovich o strategiji protiv Warriorsa: Molitva!

M. Šljivak

Prvi meč finala Zapadne konferencije NBA lige između Golden State Warriorsa i San Antonio Spursa igra se večeras.

Spursi su, pomalo iznenađujuće, lagano izbacili Houston Rocketse u polufinalu, ali u finalnoj seriji je pred njima ponajbolji tim lige.

Warriorsi su dvije runde prošli bez poraza, a legendarni trener Spursa Gregg Popovich ima zanimljivu strategiju pred utakmice protiv ekipe iz Oaklanda.

Na pitanje koja je njegova strategija za finalnu seriju, Pop je, kao i uvijek veoma kratko odgovorio:

"Molitva".

Popovich je poznat kao trener koji kratko i jasno objasni novinarima ono što žele čuti. Iz njega je jako teško izvući riječi, ali su se na to američke kolege već navikle

Finalna serija Zapadne konferencije počinje večeras, a vidjećemo hoće li Spursi uspjeti išta napraviti protiv sjajnih Warriorsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi