Popovich stigao do novog rekorda
Foto: EPA

500. pobjeda na gostovanjima

Popovich stigao do novog rekorda

M. Šljivak

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich stigao je do još jednog rekorda.

Legendarni Pop sinoć je protiv Dallas Mavericska došao do 500. pobjede na gostovanjima u NBA ligi, što je u historiji NBA lige uspjelo još dvojici trenera.

Popovich je ukupno vodio 835 utakmica na gostovanjima. Uspio je ostvariti 500. pobjede i priključio se Patu Rileyu i Donu Nelsonu koji su ranije došli do ovog rekorda.

Ukupno je u karijeri ovaj stručnjak ostvario 1.159 pobjeda u 1.165 utakmica, a sve je ostvario na klupi Spursa koje vodi od sezone 1996/1997.

On je u toj sezoni jedini put ostao bez doigravanja, ali je potom uspio da ispiše stranice historije ovog tima i da ih odvede do pet naslova prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi