Popovich: Treneri su uvijek frustrirani
Foto: EPA

Trener Spursa nakon poraza od Memphisa

Popovich: Treneri su uvijek frustrirani

Ekipa San Antonija poražena je na gostovanju kod Memphisa (105:94), u trećoj utakmici prve runde play-offa.

Spursi u ovom meču nisu bili na visini zadatka, a posebno su zakazali u trećoj četvrtini. Ovaj period igre izgubili su sa 31:17. 

Iskusni trener Gregg Popovich bio je sasvim jasan nakon prvog neuspjeha njegovog tima u ovosezonskom doigravanju.

"Mislim da su bili agresivni, borbeni, veoma fokusirani i da su odlično igrali na obje strane terena. U drugo poluvrijeme smo ušli kao da smo krenuli na piknik i to nam se obilo o glavu. Odmah smo izgubili dvije lopte i već poslije prvog minuta treće četvrtine smo bili u problemu. Nakon trojke Marca Gasola, imali su već devet poena prednosti i mojim igračima je palo samopouzdanje. Poslije toga kao da nije bilo povratka", rekao je 68-godišnji stručnjak.

"Treneri su uvijek frustrirani, nema veze da li dobijate ili gubite, uvijek ima nešto što želite da promijenite. Ja sam više bio razočaran načinom na koji smo otvorili treću četvrtinu", dodao je Popovich.

Spursi vode 2:1 u seriji, a naredni meč na programu je u noći sa subote na nedjelju u FedEx Forumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi