Poraz Albe u Valenciji, Kikanović ubacio 12 poena

Eurokup

Poraz Albe u Valenciji, Kikanović ubacio 12 poena

E. Škorić

Valencia i Alba večeras su se sastali u drugom kolu Top 16 faze Eurolige i domaćin je slavio sa 85:80.

Valencia je na svom parketu upisala drugu pobjedu u grupi H Top 16 faze Eurokupa, dok je Alba vezala još jedan poraz.

Bolje meč otvara španska ekipa i stiže do 14:5 polovinom prve četvrtine, a na kraju prve dionice vodila je 24:20.

U drugoj četvrtini gosti iz Berlina prave seriju, dolaze do 35:28, ali na odmoru je opet Valencia imala prednost (46:43).

U trećoj četvrtini Valencia je održavala prednost, pa je na kraju iste vodila 68:58. Španci su imali i 15 razlike u zadnjoj četvrtini, ali Alba se onda uspijeva vratiti i ući u neizvjesnu završnicu, no nije bilo snage za potpuni preokret.

Crnogorski centar Dubljević ubacio je 15 poena u pobjedi Valencije, a San Emeterio 13. Martinez je dodao 12, Vives i Sastre po 10. Najbolji kod gostiju bio je naš Elmedin Kikanović sa 12 ubačenih peona, koliko je dodao i Atsurm, te English. Poen manje ubacio je Akpinar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi