Poraz Budućnosti u Rusiji

Poraz Budućnosti u Rusiji

M. Šljivak
Teme:

Košarkaši podgoričke Budućnosti poraženi su večeras u St. Petersbourgu od Spartaka rezultatom 70:64 u 5. kolu Eurocupa.

Iako su podgoričani odigrali veoma dobrih trideset minuta utakmice, u posljednjoj četvrtini totalni raspad igre prvaka Crne Gore. Izgubili su ovaj period igre 21:10, što ih je koštalo pobjede koja bi ih odvela u osamnajboljih ekipa Eurocupa. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Milošević po dobrom starom običaju je igrao samo pet minuta za Budućnost, te je za vrijeme provedeno na parketu upisao 2 poena.

Domaće je do pobjede predvosio Patrick Beverley sa 19 poena, dok je kod crnogorskog tima Bojan Krstović ubacio 11 koševa.

Budućnost je ovim porazom sada na omjeru od 2 pobjede i 3 poraza, dok se Spartak već plasirao među osam najboljih timova Eurocupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.