Poraz Cavsa, odlična partija Jokića za pobjedu na Oklahomom
Foto: EPA

Pobjeda Denvera za kraj sezone, Cavsi vezali četiri poraza

Poraz Cavsa, odlična partija Jokića za pobjedu na Oklahomom

D. Rakanović

Cleveland je poražen na domaćem parketu od Toronto Raptorsa sa 83:98 i tako okončao sezonu na drugom mjestu na Istoku. 

Cavsi su i ovu utakmicu igrali bez LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga koji se oporavljaju od laganih povreda i trebalo bi da budu spremni za početak doigravanja. 

Raptorse je do pobjede predvodio Norman Powell sa 25 poena. Jonas Valanciunas i Kyle Lowry ubacili su po 13 poena. 

Kod Cavsa dvocifreni su bili Iman Shumpert sa 11, te Derrick i Deron Williams i Tristan Thompson sa po 10 poena. 

Cleveland je regularni dio sezone završio sa četiri poraza u nizu, a u prvoj rundi play-offa će igrati protiv Indiane Pacersa, i sigurno je da ćemo ponovo gledati uzbudljive utakmice u kojima će glavne uloge imati LeBron James na jednoj i Paul George na drugoj strani.

Toronto je završio sezonu na trećoj poziciji na Istoku sa omjerom 51:31, i u prvom krugu će igrati protiv Milwaukee Bucksa za koje nastupa naš reprezentativac Mirza Teletović.

Denver Nuggetsi su porazili Oklahomu sa 111:105 na gostovanju i tako su sa pobjedom okončali ovu sezonu, pošto su sezonu završili na devetoj poziciji na Zapadu.

Denver je predvodio srbijanski reprezentativac Nikola Jokić sa 29 poena, uz 16 skokova i osam asistencija. Jamal Murray je ubacio 27 poena, a Malik Beasley 17. 

Kod Oklahome se istakao Jerami Grant sa 13 poena, koliko je ubacio i Taj Gibson. Enes Kanter je dodao 12 poena. 

Najbolji igrač Oklahome i kandidat za MVP-a Russel Westbrook na parketu je proveo samo 18 minuta i postigao pet poena, uz pet skokova i osam asistencija. 

Oklahoma je sezonu okončala na šestoj poziciji Zapada i u prvom grugu play-offa će igrati protiv Houstona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi