Poraz Ceramice, Teletović prosječan

Špansko košarkaško prvenstvo

Poraz Ceramice, Teletović prosječan

A. Beganović

Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića poražena je u 25. kolu španske košarkaške lige na gostovanju kod Bilbao Basketsa.

Nakon što su u posljednjem kolu "Top-16" faze Eurolige izgubili od Olympiacosa, izabranici trenera Duška Ivanovića i danas su odigrali lošu utakmicu, te su ubjedljivo poraženi u Bilbau (72:85).

Teletović se uklopio u sivilo ekipe, te je odigrao jednu od lošijih partija u sezoni. Postigao je "samo" 8 poena i imao 4 skoka. Kod domaćih su najbolji bili Guardia sa 17, te Banić i Markota sa po 14 poena.

ACB liga, 25. kolo
Bilbao - Tau Ceramica 85:72, Barcelona - Menorca 86:61, Gran Canaria - Granada 99:75, Murcia - Real 77:88, Zaragoza - Unicaja 64:74, Fuenlanbrada - Manresa 78:87, Pamesa - Bruesa 75:66, DKV Joventut - San Fernando (nedjelja)

Poredak
Tau Ceramica 42 bodova, Barcelona 40, Unicaja 36, Real 36 ...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.