Poraz Eniseya, sjajan nastup Kikanovića

Odlična igra bh. centra

Poraz Eniseya, sjajan nastup Kikanovića

M. Šljivak

Drugo kolo VTB lige donijelo je poraz za ekipu Eniseya u Kazanu od Unicsa rezultatom 86:77, a odlično je za poraženi sastav odigrao Elmedin Kikanović.

Unics je vodio cijelim tokom susreta. Nakon prvih 10 minuta su imali tri poena prednosti 22:19, a prednost se povećala na plus osam na poluvremenu 48:40.

Nastavak susreta ponovo donosi nešto bolju igru Unicsa. Pobjednik je bio riješen nakon 30 minuta igre kada je domaći tim imao plus 14,  67:53. Uspio Enisey da smanji zaostatak u posljednjoj četvrtini na minus devet, ali više od toga nisu mogli.

Elmedin Kikanović je za Enisey ubacio 14 poena, te je uhvatio šest skokova, a domaće je do pobjede predvodio Andrew Goudelock sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti