Poraz Izraela, pobjede Francuske, Poljske i Finske

Naši rivali iz grupe A

Poraz Izraela, pobjede Francuske, Poljske i Finske

Večeras je širom Evrope odigrano mnogo pripremnih utakmica košarkaških reprezentacija pred Eurobasket, koji počinje početkom narednog mjeseca.

Za nas su najzanimljivije bile utakmice rivala iz naše grupe A, a večeras su na sceni bila čak četiri ekipe s kojim ćemo se susresti u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Izrael je na turniru u Zagrebu pretrpio poraz od Hrvatske rezultatom 86:76. Iako su Izraelci na poluvremenu imali prednost od devet poena razlike, Hrvati su boljom igrom u drugom poluvremenu došli do preokreta i druge pobjede na turniru, ukupno devete uzastopne pred odlazak na evropsku smotru najboljih.

Francuska je rezultatom 76:52 bila bolja od Njemačke, kojoj će ova utakmica ostati u pamćenju najviše po kriminalno loše odigranoj drugoj četvrtini. Nijemci su za deset minuta ubacili samo četiri poena, što ih je najviše koštalo poraza u ovoj utakmici.

Finska je lako došla do pobjede nad Ukrajinom (88:68), dok je Poljska također sigurno slavila protiv Islanda (80:65).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti