Poraz Sunsa, Mirza ponovo dobar, Davis nezaustavljiv

11 poena Teletovića

Poraz Sunsa, Mirza ponovo dobar, Davis nezaustavljiv

M. Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su kao gosti u Smoothie King Centru od New Orleans Pelicansa rezultatom 122:116 uz jako dobru partiju Mirze Teletovića.

Sjajan meč pružila su ova dva tima, a na kraju su Pelicansi slavili pobjedu zahvaljujući fantastičnom Anthonyju Davisu, koji je bio nezaustavljiv, ali i odličnom šuteru Ryanu Andersonu.

Domaći tim je odlično ušao u meč. Na otvaranju su imali prednost od 11 poena, da bi nakon prve pauze imali plus šest, 27:21. 

Uspjeli su se Sunsi vratiti. Došli su do vodstva u finišu prvog dijela, no  na odmor se ipak otišlo s poenom prednosti za Pelicanse, 56:55.

Samo na uvodu u treći period tim iz Arizone je ponovo imao vodstvo, dok je u ostatku utakmice domaća ekipa konstantno imala prednost.

Ipak, nisu uspijevali da se previše odvoje. Meč je do samog kraja bio veoma neizvjestan, ali je New Orleans na kraju slavio pobjedu.

Mirza Teletović je odigrao dosta dobar meč. Igrao je 24 minute, a postigao je 11 poena, dok je kod Phoenixa najefikasniji bio Eric Bledsoe sa 29 poena.

Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Anthony Davis. Ubacio je 32 poena uz 19 skokova i četiri blokade.

Sjajan je bio i Ryan Anderson sa 29 poena, dok je Eric Gordon dodao 20. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.