Portis se izvinio saigračima zbog udaranja Mirotića
Foto: EPA

Španski reprezentativac zadobio teže povrede

Portis se izvinio saigračima zbog udaranja Mirotića

Krilni košarkaš Chicago Bullsa Bobby Portis je prije nekoliko dana, na treningu, učestvovao u svađi, a zatim i fizičkom obračunu sa saigračem Nikolom Mirotićem.

Tačnije, nakon kraće rasprave, Portis je udario Mirotića koji je zadobio potres mozga i frakturu vilice, pa će zbog toga odsustvovati sa parketa najmanje mjesec dana.

Portisu je klub izrekao suspenziju u trajanju od osam utakmica, a on se jučer izvinio ostatku ekipe zbog svog postupka.

Trener Bullsa Fred Hoidberg, ipak, nije želio otkriti šta je tačno Portis poručio svojim saigračima, ali je istakao da mu je drago što se on priključio treninzima.

"Ono što je on rekao na sastanku želimo zadržati među ekipom. Dobro je što se vratio. Naravno, svi se raduju i Nikolinom povratku, nadamo se da će to biti uskoro", poručio je trener Bullsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi