Portland i bez Nurkića pobjeđuje
Foto: EPA

Lillard i McCollum predvodili Blazerse

Portland i bez Nurkića pobjeđuje

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi porazili su noćas Phoenix Sunse sa 130:117 i time nastavili seriju pobjeda u borbi za doigravanje na Zapadu. 

Portland je u svom Moda centru nastupio bez bh. centra Jusufa Nurkića koji će odsustvovati sa parketa minimalno naredne dvije sedmice zbog preloma kosti fibule. I bez Nurkića, Portland je uspio da savlada Phoenix i time produžiti seriju pobjeda na šest utakmica. 

Portland je bolje ušao u utakmicu, pa je nakon prvog perioda igre imao 16 poena prednosti (37:21). U drugoj četvrtini se Phoenix budi i smanjuje razliku na 10 poena zaostatka 63:57. Portland bolje otvara treći period igre, te trojkama odlazi na 17 poena prednosti (72:55), ali do kraja četvrtine Phoenix se vraća na 10 poena zaostatka (97:87). Posljednju četvrtinu gosti otvaraju bolje i nakon tri minuta igre prilaze na samo četiri poena zaostatka, bilo je 99:95. Međutim, Portland na krilima Lillarda, McColluma, Turnera i Aminua pravi seriju 18:4, te ponovo odlazi na velikih 18 poena razlike i rješava pitanje pobjednika. Do kraja utakmice Phoenix uspjeva samo da malo ublaži poraz. 

Portland je po običaju predvodio dvojac Damian Lillard i CJ McCollum koji su kombinovano postigli 60 poena. Lillard je ubacio 31 poen, uz pet skokova i sedam asistencija, dok je McCollum postigao 29 poena, a imao je i pet skokova i sedam asistencija. Evan Turner je ubacio 18, Maurice Harkless 13, a Al-Farouq Aminu i Noah Vonleh po 12 poena. 

Kod Phoenixa se istakao Devin Booker sa 31 poenom i sedam asistencija. TJ Warren je ubacio 25 poena, a Marquese Chriss je imao double-double učinak sa 19 poena i 13 skokova.

Portland je sada na omjeru 38 pobjeda i isto toliko poraza i nalazi se na osmom mjestu na Zapadu, dok njihov prvi pratilac Denver ima omjer 35 pobjeda i 40 poraza. 

Portland narednu utakmicu igra za dva dana na gostovanju u Minnesoti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi