Portland: Nurkić upitan za prvi meč

Nurkić ima 50 posto šanse da nastupi u prvoj utakmici

Portland: Nurkić upitan za prvi meč

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi počinju seriju protiv najboljeg tima lige Golden State Warriorsa u nedjelju od 21:30 sati po srednjeevropskom vremenu. 

Rezultat serije će mnogo zavisiti od toga da li će nastupiti bh. košarkaš Jusuf Nurkić. 

Nurkić je, podsjetimo, prije dvije sedmice doživio fakturu fibule desne noge, zbog čega je propustio posljednjih sedam utakmica regularnog dijela sezone. 

Portland je službeno naveo Nurkića kao upitnog za prvu utakmicu serije protiv Warriorsa, što je tehnička oznaka za igrača koji ima 50 posto šanse da nastupi. 

Trener Blazersa Terry Stotts rekao je da Nurkić nije bio aktivan sudionik na treningu ekipe u subotu, ali je sudjelovao u vježbama na terenu. 

Prva zvijezda Portlanda Damian Lillard odbio je odgovoriti na pitanje novinara koliko je Nurkić učestvovao i uspio uraditi na posljednjem treningu prije početka serije. 

"Nemam komentar", rekao je Lillard boreći se da sakrije osmijeh. 

Tokom otvorenog dijela treninga za reportere Nurkić je šutirao serije skok-šuteva sa poludistance na jedan koš, istu vježbu niskog napora je radio nekoliko puta pred tv kamerama tokom prethodne sedmice. 

Lillard iako nije odgovorio na detalje koliko je Nurkić učestvovao na treningu, kada ga je jedan od novinara pitao da li je Jusuf dobro izgledao tokom dijelova treninga na kojima je učestvovao, play Blazersa je rekao: "Izgledao je veoma dobro". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi