Portland pao u produžetku, Nurkić ubacio sedam poena

Triler završnica

Portland pao u produžetku, Nurkić ubacio sedam poena

Portland Trail Blazersi i Washington Wizardsi odigrali su jako interesantan meč u Moda Centru.

Pobjednik je odlučen tek nakon produžetka, a poslije dosta uzbuđenja slavili su gosti sa 125:124. Regularni dio meča završen je rezultatom 112:112.

Trijumf gostima donio je Markieff Morris košem u posljednjoj sekundi produžetka.

Jusuf Nurkić imao je lošije izdanje u odnosu na prethodne mečeve, pa je za 28 minuta na terenu ubacio sedam poena, uz loš šut iz igre (2/8). Tome je dodao sedam skokova, tri blokade, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. 

John Wall je sa 39 poena i devet proigravanja bio najefikasniji kod gostiju, a kod Blazersa su se istakli CJ McCollum sa 34 i Damian Lillard sa 33 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi