Portland prejak za Kingse: Nurkić blistao u Moda Centru

Bh. centar postigao 14 poena u pobjedi svoje ekipe

Portland prejak za Kingse: Nurkić blistao u Moda Centru

E. Ganibegović

Nurkićev Portland je večeras u Moda Centru upisao svoju devetu pobjedu u sezoni, a slavili su protiv Sacramento Kingsa rezultatom 90:102.

Prva četvrtina je pripala domaćoj ekipi sa 21:20, no u drugoj su pokazali svu snagu koju posjeduju, kada su svoju prednost povećali na 12 poena razlike pa se na odmor otišlo rezultatom 53:41.

U nastavku meča Nurkić i društvo su nastavili sa boljom igrom, dok se gosti jednostavno nisu mogli vratiti u meč. Rezultat poslije tri odigrane dionice je bio 80:63 i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Posljednja četvrtina nije donijela velike promjene. Domaćini su igrali dobro kao i tokom cijele utakmice, te tako upisali svoju devetu pobjedu u sezoni. 

Bh. centar Jusuf Nurkić je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je postigao 14 poena, upisao sedam skokova i dvije asistencije, a svemu ovome je dodao još četiri blokade. Najefikasniji pojedinac u Portlandu je bio CJ McCollum koji je brojao do 25, dok je kod gostiju Willie Cauley - Stein imao 18 poena. Dobru partiju je pružio i Bogdan Bogdanović koji je imao 12 poena na svom kontu.

Rezultati ostalih utakmica:

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 83:105 (J. Harden 29 poena, C. Paul 17, C. Parsons 17)

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 79:111 (G. Antetokounmpo 24, K. Middleton 23, W. Matthews 22, J.J. Barea 20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi