Portland savladao nemoćni Orlando, dobra partija Nurkića

Bh. centar je postigao 11 poena

Portland savladao nemoćni Orlando, dobra partija Nurkića

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi su večeras u Moda Centru savladali Orlando Magic sa 99:94.

Otvaranje utakmice je pripalo gostima koji su igrali odlično i tako poslije prve dionice imali prednost od devet poena razlike, ali bez obzira na to domaćini su se u drugom periodu vratili u meč. Druga dionica je u potpunosti pripala Portlandu koji je tako stigao do vodstva od 51:47, prije posljednje dvije četvrtine.

Nakon pauze Portland je održavao svoje vodstvo, ali pred kraj dionice gosti svoj zaostatak spuštaju na samo četiri poena pa se pitanje pobjednika odlučivalo u posljednjoj četvrtini. 

U četvrtoj dionici domaćini su bili mnogo odlučniji i bolji protivnik, te su do kraja odigrali sjajni i stigli do zaslužene pobjede.

Damian Lillard je predvodio Portland sa 26 poena i 11 skokova, dok je bh. centar Jusuf Nurkić brojao do 11, a dodao je još pet asistencija i osam skokova. Kod gostiju je dobru pratiju pružio Evan Fournier koji je imao 22 poena na svom kontu. 

Rezultati ostalih utakmica: 

Los Angeles Lakers - Philadelphia 109:115 (J. Embiid 46 poena, B. Simmons 18, B. Ingram 26, K. Kuzma 24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi