Portland se poigrao s Maccabijem, Nurkić dobar

Prijateljski meč

Portland se poigrao s Maccabijem, Nurkić dobar

S. Bošković

Košarkaši Portland Trail Blazersa su u prijateljskom meču s rezultatom 129:81 bili bolji od Maccabija iz Haife. 

U susretu jedne evropske i jedne NBA momčadi nije bilo nikakve rezultatske napetosti, a Portland je u jednom trenutku prve četvrtine imao prednost od 20 poena razlike, 22:2. Prva četvrtina je na kraju završena rezultat 41:21, dok je druga dionica također pripala Blazersima rezultatom 35:26. 

Do kraja susreta Trail Blazersi samo su povećavali prednost, te je konačni rezultat glasio 129:81 (41:21, 35:26, 23:28, 11:25).

Jusuf Nurkić počeo je ovu utakmicu od prve minute, te je na terenu proveo čitavu prvu četvrtinu, te se nakon toga nije vraćao na parket. Za 12 minuta igre postigao je 13 poena, od čeka je ubacio i jednu trojku. Imao je osam skokova, jednu asistenciju i ukradenu loptu. Layman je ubacio 24 poena, dok je Goodwin brojao do 23. Zbog odluke trenera CJ McCollum i Damian Lillard nisu igrali. 

Kod Maccabija najviše poena je ubacio Smith, 17, a pratili su ga Rodriguez s 16 i Bowman s 14. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi