Portland se spasio ispadanja protiv Spursa
Foto: EPA

Slavlje Portlanda

Portland se spasio ispadanja protiv Spursa

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su sinoć na svom parketu San Antonio Spurse 103:92 u četvrtom susretu polufinala Zapadne konferencije NBA lige, te su na tako smanjili vodstvo tima iz Texasa na 3:1.

Za razliku od prethodne tri utakmice, Portland je u četvrtoj odigrao odlično. Prednost su imali od samog početka, te do kraja susreta je nisu ispuštali. 

Prva dionica protekla je u konstantnom vodstvu Blazersa. Nakon 12 minuta igre imali su pet poena prednosti 29:24, da bi veoma zanimljivu košarku gledali u drugoj četvrtini. Spursi nisu dopuštali domaćem timu da se previše odvoji, pa se većim dijelom druge dionice igralo koš za koš.

Ipak, Blazersi su vodili cijelim tijekom drugog perioda, pa su na odmor otišli s dva poena prednosti, 50:48.

Ključna je u ovom susretu bila treća četvrtina. Tim iz Texasa je u utakmici bio sve do pet minuta prije kraja ovog dijela igre kada je uslijedila velika serije Portlanda. Potpuno su domaći košarkaši dominirali u tim trenucima, pa se u posljednju dionicu ušlo sa 17 poena prednosti u korist Trail Blazersa, 85:68.

Posljednja četvrtina je bila samo rutina. Blazersi nisu dozvolili nikakav povratak Spursima, te su na kraju došli do prve pobjede u seriji.

Damian Lillard je predvodio domaće do pobjede sa 25 poena, LaMarcus Aldrige je dodao 19, a Will Barton 17 poena. Kod gostiju Tony Parker je ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.