Portland slavio prvu pobjedu, Milwaukee iznenadio u Chicagu

Zanimljivo u NBA

Portland slavio prvu pobjedu, Milwaukee iznenadio u Chicagu

U noći sa ponedjeljka na utorak su odigrane još dvije utakmice u okviru playoffa NBA lige.

Košarkaši Portlanda su na svom terenu protiv Memphisa došli do svoje prve pobjede u seriji. Bilo je 99:92, a pitanje pobjednika je riješeno u posljednjoj dionici u kojoj su domaći zaigrali mnogo bolje.

Lillard je sa 32 poena i 7 asistencija bio prvo ime ove utakmice i pobjedničkog tima. S druge strane, Gasol je ubacio 21 poen a Lee 19.

Chicago je pred svojim navijačima iznenađujuće poražen od Milwaukeeja rezultatom 94:88 i tako propustio priliku već obezbijediti put u četvrtfinale. Gosti su pobjedom smanjili rezultat u seriji na 3:2 i tako ostali u igri za veliku senzaciju.

Milwaukee su do pobjede vodili Carter-Williams (22p, 9as) i Middleton (21p), dok je u ekipi Chicaga najboji bio Pau Gasol (25p, 10sk).

NBA:

Chicago - Milwaukee 88:94
Portland - Memphis 99:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije