Portland Trail Blazersi otpustili Festusa Ezelija
Foto: EPA

Nakon što je propustio čitavu sezonu zbog povrede

Portland Trail Blazersi otpustili Festusa Ezelija

Portland Trail Blazersi su odlučili raskinuti ugovor sa centrom Festusom Ezelijem, a da ovaj košarkaš nije ni debitovao za Blazerse.

Festus Ezeli je zadnji put bio na parketu u sedmoj utakmici NBA finala 2016. godine. Tada je bio dijelom ekipe Warriorsa koja je poražena u finalnoj seriji od strane Cavaliersa, a upravo je tog ljeta prešao u redove Portlanda.

On je sa Trail Blazersima potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona dolara, ali je zbog velikih problema sa povredam koljena propustio čitavu prošlu sezonu.

Kako je postojala opcija da Blazersi raskinu njegov ugovor nakon prve godine, oni su to i učinili pa je Ezeli sada slobodan igrač.

Inače, dovođenje Ezelija u Portland je bilo rizično od samog početka s obzirom da ovaj košarkaš kroz cijelu karijeru ima velikih problema sa povredama koljena, zbog kojih je propustio i kompletnu sezonu 2013/2014.

Ezeli, koji je prije dolaska u Portland proveo četiri godine u ekipi Golden State Warriorsa, će sigurno biti zanimljiv mnogim ekipama jer se radi o odličnom defanzicu, ali je mala vjerovatnoća da će neka od ekipa ovom 27-godišnjem centru, upravo zbog problema sa povredama, ponuditi dugotrajniji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi