Portland Trail Blazersi u novu sezonu sa novim logom
Foto: EPA

Ekipa Portlanda uvažila mišljenja navijača

Portland Trail Blazersi u novu sezonu sa novim logom

Portland Trail Blazersi će u novu sezonu ući sa modifikovanim logom kluba. Ekipa iz Oregona je na svom službenom Twitter profilu predstavila izmijenjeni izgled svog grba. Iako je glavni motiv ostao isti, primijetno je nekoliko promjena uglavnom kada se radi o rubovima.

Logo Trail Blazersa koji se koristi, sa manjim promjenama, još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća podsjeća na neku vrstu vjetrenjače ili propelera, a on u isto vrijeme, sa po pet krakova u bijeloj i crvenoj boji, predstavlja suštinu košarkaške igre, po pet igrača u suprotstavljenim ekipama koje odmjeravaju snage na terenu.

U Portlandu nisu željeli napustiti svoj simbol, ali su, prihvativši i savjete svojih navijača, modifikovali, uglavnom rubne dijelove krakova.

"Skupili smo dosta povratnih informacija od naših navijača kada smo odlučili modernizovati logo, ali smo u isto vrijeme ostali odani našem naslijeđu te zadržali jedan od najunikatnijih grbova u profesionalnom sportu", rekao je izvršni direktor Trail Blazersa Chris McGowan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi