Portland trejdovao beka

Crabbe otišao u Brookyln

Portland trejdovao beka

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi odlučili su da trejduju beka Allena Crabbea u Brooklyn Netse, a u zamjenu su dobili Andrewa Nicholsona.

Crabbe je prošle sezone potpisao četvorogodišnji ugovor prema kojem godišnje dobija više od 18 miliona dolara. Odlaskom ovog beka Portland je otvorio veliki prostor u salary capu za pojačanja. 

Crabbe je tokom prethodne sezone postizao nešto više od 10 poena u prosjeku, uz 2,9 skokova i 1,2 asistencija, a trojke je šutirao sa procentom uspješnosti od 44 posto. 

Kako ESPN piše, Portland će vjerovatno otpustiti Nicholsona i platiti mu odštetu, a sve kako bi oslobodili što više prostora u salary capu. 

Nicholson je izabran na NBA draftru 2012. godine kao 19. pik od strane Orlando Magica, a do sada je nastupao i za Washington Wizardse.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi