Porzingis: Dončić je pravo čudo

Latvijac hvali Slovenca

Porzingis: Dončić je pravo čudo

E. Škorić

Talentovani centar New York Knicksa Kristops Porzingis je u meču protiv Oklahome ubacio čak 31 poen.

Latvijac je nevjerovatan i jasno je kako će i ove sezone Knciksi da žive od njega, posebno sada kada ih je napustio Carmelo Anthony.

A prije meča s Oklahomom Porzingis je sipao hvale na račun talentovanog Slovenca Luke Dončića, koji je s 18 godina briljirao na Euru i koji je neizostavan u sastavu Real Madrida.

"Luka je izvanredan igrač. Nikada nisam vidio ništa slično sa 18 godina. Nevjerovatno je s 18 godina igrati u Real Madridu i još biti važan dio tog tima. Uspio je iako je tek počeo da ozbiljno igra košarku", kazao je Porzingis, pa je dodao:

"Istina je da je bilo dosta slučajeva gdje igrači odu iz Evrope u NBA i ne uspiju, ali mislim da je on spreman za SAD. Zvijezda je u Španiji, mogao bi to lako biti u NBA ligi. Nadam se da će do kraja ispuniti svoj potencijal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi