Posterima svojih igrača sakrio trofeje Lakersa

Doc Rivers našao rješenje

Posterima svojih igrača sakrio trofeje Lakersa

E. Škorić

Nevjerovatnu stvar napravio je trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers u noći s petka na subotu.

Clippersi su u prijateljskoj utakmici ugostili Portland Trail Blazerse u Staples Centru, kojeg Clippersi dijele s daleko uspješnijim gradskim rivalom LA Lakersima.

Naime, 12 zastava izvješteno je u dvorani i one označavaju 16 naslova prvaka Lakersa u povijesti (na jednoj zastavi je pet naslova iz vrmena Minneapolisa). 

Doc Rivers je svojim igračima omogućio da ne gledaju naslove Lakersa, pa je preko cijelog zida naredio da se postave posteri njegovih igrača. 

"Poenta nije bila sakriti uspjehe Lakersa, već staviti naše igrače na zid. Koliko ja znam, ovo je naša arena kad smo mi domaćini. Smatram da je ovo dobro za samopouzdanje naših igrača. Ovo nije izraz nepoštovanja prema Lakersima, ali kada su Clippersi domaćini, onda dvorana treba i izgledati kao da je naša".

Tako su na zidu posteri Jamala Crawforda, Blakea Griffina, J. J. Redicka, DeAndre Jordana, Jareda Dudleyja, Chrisa Paula i Matta Barnesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.