Potpuni raspad velikana iz Milana
Foto: EPA

Armani podijelio otkaze

Potpuni raspad velikana iz Milana

M. Šljivak

Armani iz Milana u narednu sezonu će ući sa znatno promijenjenim rosterom.

Veliki broj košarkaša dobiće otkaz na kraju ove sezone. Miroslav Raduljica se već razišao s ekipom, a uskoro će to učiniti i trener Jasmin Repeša.

Također, najavljeno je da će američki košarkaši Rakim Sanders, Jamel McLean i Ricky Hickman napustiti tim, a s njima će u paketu Mantas Kalnietis i Milan Mačvan.

U klubu su odlučili da za narednu sezonu ostave italijanske košarkaše, a njima će se od stranaca pridružiti Zoran Dragič i Kaleb Tarczewski.

Od 1. jula u klub bi se trebao vratiti i Alessandro Gentile, ali njegova sudbina zbog grijehova i skandala u prošlosti još visi u zraku.

Tim iz Milana iza sebe ima katastrofalnu sezonu. Iako su osvojili Kup, to im je mala utjeha za težak poraz od Trenta u polufinalu prvenstva i očajne igre u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi