Potvrđeno: Preldžić igra za Tursku

KSBiH izgubio još jednu bitku

Potvrđeno: Preldžić igra za Tursku

Emir Preldžić definitivno neće nositi dres Bosne i Hercegovine na predstojećem košarkaškom prvenstvu u Litvaniji.

Predsjednik Košarkaškog saveza Turske Turgay Demirel potvrdio je informaciju od prije dva dana da će košarkaš Fenerbahcea u Litvaniji nositi dres Turske.

U Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine tako su izgubili bitku za ovog košarkaša, iako se do prije nekoliko dana najavljivalo kako će se ovaj košarkaš odazvati selektoru Sabitu Hadžiću.

"Dobili smo potvrdu FIBA u utorak u kojoj se potvrđuje da Emir Preldžić ima pravo nastupa za Tursku, tako da će ovaj igrač nositi dres naše reprezentacije", rekao je Demirel.

Tako je još jedan košarkaš nepovratno izgubljen za Bosnu i Hercegovinu. Preldžić, Zoran Planinić, Stanko Barać, Vladmir Radmanović, Goran Suton, Mirza Begić, Hasan Rizvić... spisak je sve duži.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.