Povratak Memphisa u život
Foto: EPA

Grizzliesi ubjedljivi protiv San Antonija

Povratak Memphisa u život

D. Rakanović

Košarkaši Memphis Grizzliesa pobijedili su noćas na domaćem parketu San Antonio Spurse sa 105:94 i smanjili prednost Spursa na 1:2.

Izgleda da je skandal na konferenciji za novinare koji je napravio trener Memphisa David Fizdale nakon druge utakmice ujedinio ekipu. Memphis je izgledao mnogo bolje na terenu, u odnosu na prethodne dvije utakmice kada su doživjeli dva ubjedljiva poraza.Noćas su odigrali čvrsto i dopustili protivniku da postigne samo 63 poena u prve tri četvrtine. 

Memphis je nakon ujednačenog prvog poluvremena, u trećoj četvrtini se odlijepio na dvocifrenu prednost i prelomio utakmicu. Na kraju trećeg perioda Memphis je imao 18 poena prednosti, a u posljednjoj četvrtini su rutinski sačuvali prednost i upisali prvu pobjedu u ovoj seriji. 

Memphis je predvodio trojac Conley, Gasol i Randolph. Najefikasniji je bio Mike Conley sa 24 poena i osam asistencija, dok su Mark Gasol i Zack Randolph postigli po 21 poen. 

Kod Sparsa najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 18 poena, LaMarcus Aldridge je dodao 16 poena i 11 skokova, dok je Kyle Anderson postigao 15 poena. 

Spursi vode sa 2:1, a četvrta utakmica na rasporedu je 23. aprila u 2 sata po srednjovropskom vremenu. Memphis će opet biti domaćin i pokušaće izjednačiti rezultat u ovoj seriji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi