Povreda Haywarda mogla bi značiti kraj karijere
Foto: Screenshot

Užas na parketu

Povreda Haywarda mogla bi značiti kraj karijere

M. Šljivak

Stravičnu povredu u debiju za Boston Celticse doživio je Gordon Hayward.

Sjajni košarkaš je pri doskoku slomio zglob lijeve noge i za njega je ova sezona završena, dok bi posljedice mogle biti još i gore.

Prema prvim informacijama, Haywardov zglob je potpuno slomljen. Pokidane su i sve tetive što povredu čini izuzetno teškom i karijera ovog 27-godišnjeg košarkaša je pod upitnikom.

Međutim, savremena medicina omogućava zaista vrhunske tretmane za liječenje. Tokom prethodnih godina mnogobrojni sportisti su se uspješno vraćali nakon teških povreda, ali ovo što je doživio Hayward spada u kategoriji najtežih.

"Vidio sam dvije najgore povrede u životu. Jedna je lom noge Paula Georgea na pripremama reprezentacije, a druga je ovo večeras. Užas", rekao je košarkaš Celticsa Kyrie Irving.

U narednim satima biće poznato još informacija o stanju igrača tima iz Bostona. On će uskoro biti podvrgnut operaciji koja će na kraju vjerovatno mnogo toga odlučiti o daljoj karijeri Gordona Haywarda.

Sjajni košarkaš je ovog ljeta došao iz Utah Jazza i sa njim su Celticsi željeli krenuti u pohod na naslov prvaka, a taj put će sada biti mnogo teži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi