Povreda Jokića zasjenila Denverov trijumf, Nurkić nije igrao

Bh. košarkaš bez minutaže

Povreda Jokića zasjenila Denverov trijumf, Nurkić nije igrao

Ekipa Denver Nuggetsa je sinoć na svom terenu savladala Phoenix Suns rezultatom 127:120 i tako došla do svoje dvadesete pobjede u sezoni.

Domaći tim je dobro otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine je vodio sa 35:29, da bi Phoenix do odlaska na odmor potpuno preokrenuo rezultat i na pauzu otišao s prednošću od četiri poena (61:57).

Phoenix je svoju prednost čuvao tokom cijele treće četvrtine i u jednom trenutku je imao i +9 (77:68), ali se u posljednju četvrtinu ušlo s neriješenim rezultatom 92:92.

Posljednja dionica pripala je domaćoj ekipi koja je u njoj opravdala ulogu blagog favorita te slavila sa 127:120.

Ono što je zasjenilo lijepu Denverovu noć bila je nesretna povreda Nikole Jokića, koji je samo dvije minute prije kraja utakmice nezgodno pao na parket i povrijedio kuk. Još uvijek nije poznato koliko je njegova povreda ozbiljna, ali prve informacije kažu da bi mogao pauzirati pa možda čak i propustiti All Star vikend. Do tog momenta, Jokić je bio ubjedljivo prvo ime susreta sa 29 poena, 14 skokova i 8 asistencija.

U timu Denvera istakao se i Gallinari sa 25 poena, dok je Phoenix predvodio Bledsoe sa 28. Naš Jusuf Nurkić u ovom susretu nije dobijao priliku za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi