Poznat NBA tim za Miloša Teodosića?

Nuggetsi žele Teodosića

Poznat NBA tim za Miloša Teodosića?

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Miloš Teodosić konačno bi mogao zaigrati u NBA ligi.

Jedan od najboljih košarkaša Evrope već dugo se povezuje s odlaskom u najjaču ligu svijeta, ali za sada potpisa ugovora nije bilo.

Međutim, čini se kako će sa 30 godina popularni Teo ipak "preko bare". Interes za njegovim uslugama pokazali su Denver Nuggetsi i tim iz Colorada čini sve kako bi sjajni playmaker stigao u NBA ligu u narednoj sezoni.

Proteklih šest godina Teodosić nosi dres moskovskog CSKA. U ovom klubu je osvojio apsolutno sve i došlo je vrijeme za odlazak na veliku scenu. Nuggetsi su moguća destinacija, a ranije se sjajni košarkaš povezivao i sa Memphis Grizzliesima.

U bogatoj karijeri Teodosić je pored ruskog velikana igrao i za grčki Olympiacos, Borac iz Čačka i FMP Železnik.

Proglašen je najboljim igračem Eurolige 2010. godine, tri puta je biran u najbolju petorku Eurolige i iza sebe ima zaista bogatu evropsku karijeru.

S reprezentacijom Srbije ima tri osvojena srebra i to sa Olimpijskih igara, Svjetskog i Evropskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi