Poznat spisak Slovenije za Eurobasket

Poznat spisak Slovenije za Eurobasket

E. Škorić

Selektor slovenačke košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov objavio je popis igrača za Eurobasket 2017. 

Početkom juna je Kokoškov imao 29 igračana raspolaganju, a na kraju je spisak srezao na 12 igrača, koji će biti u kombinacijama za mečeve na Eurobasketu.

Prva zvijezda reprezentacije je košarkaš Miamija Goran Dragič, a bitnu ulogu imat će mladi i izuzetno talentovani košarkaš Real Madrida Luka Dončić.

Kompletan spisak Slovenije za Eurobasket: Goran Dragič, Aleksej Nikolić, Matić Rebec, Luka Dončić, Jaka Blažič, Klemen Prepelić, Edo Murić, Vlatko Canca, Anthony Randolph, Saša Zagorac, Gasper Vidmar, Ziga Dimec.

Slovenija će na Eurobasketu igrati u grupi sa Poljskom, Grčkom, Francuskom, Finskom i Islandom. Prvi meč igra 31. avgusta protiv Poljske u Helsinkiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi