Poznat spisak Srbije za Eurobasket

Đorđević odabrao igrače za Eurobasket

Poznat spisak Srbije za Eurobasket

S. Bošković

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, objavio je spisak igrača koji će igrati na predstojećem Europskom košarkaškom prvenstvu.

Na spisku se nisu našli Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac, koji je bio član reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

Spisak je trebao biti objavljen sutra, ali je Đorđević odluku saopćio dan ranije.

"Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantasično radili i ponašali se sjajno od prvog dana priprema. Zaista su i ovog puta odlučivale nijanse. Oni su dokazali da su dio ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu, već samo njih 12", rekao je Aleksandar Đorđević.

Dvanaest odabranih koji će braniti boje Srbije na Eurobasket su: Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Zoran Erceg, Nikola Kalinić, Ognjen Kuzmić, Stefan Marković, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Marko Simonović-

Srbija će u Berlinu igrati utakmice prve faze takmičenje, te će u Njemačku otputovati u četvrtak ujutro. Ovogodišnji Eurobasket se igra u četiri države: Francuskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji.

Srebreni sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u grupi su sa Njemačkom, Islandom, Španijom, Turskom i Italijom, a prvi meč ih očekuje u subotu, kad u 18h igraju protiv selekcije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.