Poznata četiri učesnika četvrtfinala
Valanciunas je ponovo bio sjajan kod Litvanije

Eurobasket 2010

Poznata četiri učesnika četvrtfinala

I nakon utakmica drugog kola drugog kruga takmičenja po grupama na prvenstvu Evrope za igrače do 18 godine u Litvaniji, jedina neporažena reprezentacija je domaća selekcija.

Litvanija je sinoć bila bolja od Španije sa 77:58 uz još jednu dobru utakmicu Jonasa Valanciunasa, koji je postigao 20 poena. Latvija se nakon jučerašnjeg poraza brzo oporavila i upisala pobjedu protiv Poljske sa 63:59, dok je Francuska protiv Slovenije upisala prvu pobjedu (75:51).

U drugoj grupi su Rusija i Grčka nastavile brobu za prvu poziciju. Grčka je u velikom derbiju bila bolja od Turske sa 79:65, dok je Rusija savladala Srbiju rezultatom 75:61.

U trećoj utakmici je Hrvatska na krilima Darija Šarića (19 poena, 10 skokova) i Tonija Katića (19 poena) bila bolja od Italije sa 72:61. Kod Azzurra je ponovo odličan bio Alessandro Gentile sa 21 poenom.

Poredak po grupama:
E: Litvanija 4-0, Latvija 3-1, Poljska 2-2, Francuska, Španija i Slovenija 1-3.
F: Rusija i Grčka 3-1, Srbija i Hrvatska 2-2, Italija i Turska 1-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.