Poznata tri učesnika čertvfinala
Nedović je predvodio Srbiju do pobjede

Počeo drugi krug Eurobasketa za mlade

Poznata tri učesnika čertvfinala

Na EP-u do 20 godina koje se igra u Hrvatskoj sinoć su odigrane utakmice prvog kola drugog kruga takmičenja. Dva kola prije kraja grupne faze poznata su imena tri učesnika četvrtfinala.

Branitelj naslova prvaka Grčka je bila bolja od Litvanije sa 75:70, i tako se plasirala u četvrtfinale dva kola prije kraja. Nikos Pappas je odigrao još jednu odličnu utakmicu ubacivši 18 poena, dok je kod Litvanaca prvo ime bio Paulius Dambrauskas sa 13 poena.

U preostale dvije utakmice grupe F nije bilo iznenađenja. Srbija je na krilima Nemanje Nedovića (16 poena, 4 asistencije) bila bolja od Latvije sa 70:57, a Crna Gora je poražena od Ukrajine sa 75:88. Izabrancima Dejana Radonjića nije pomogla ni briljantna partija Bojana Dubljevića, koji je ubacio 29 poena. Na drugoj strani je Ruslan Otverchenko ubacio 32 poena.

U grupi F plasman u četvrtfinale su ovjerile Španija i Francuska, koje imaju maksimalan učinak. Španija nije imala problema protiv Italije (78:56) uz odličnu partiju Ignacija Lloveta (18 poena, 15 skokova), dok je Francuska u najlošijoj utakmici večeri bila bolja od Slovenije sa 50:43.

U posljednjoj utakmici večeri Hrvatska je zabilježila pobjedu protiv Rusije rezultatom 75:61 i tako ostala u igri za plasman u četvrtfinale. Leon Radošević je sa 18 poena i 6 skokova predvodio Hrvate do pobjede, dok su kod Rusa trojica igrača (Antipov, Ivlev i Bychkov) ubacila po 10 poena.

Poredak:
Grupa E: Grčka 3-0, Ukrajna i Srbija 2-1, Litvanija i Crna Gora 1-2, Latvija 0-3.
Grupa F: Španija i Francuska 3-0, Hrvatska 2-1, Rusija 1-2, Slovenija i Italija 0-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.