Poznato 11 reprezentacija koje putuju u Rio

Prazno još jedno mjesto

Poznato 11 reprezentacija koje putuju u Rio

E. Škorić

Poznati su skoro svi učesnici košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Vjerujemo da ste pratili uzbuđenja posljednjih dana u Manili (Filipini), Torinu (Italija) i Beogradu (Srbija), gdje su igrani kvalifikacijski turniri za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

Dosad su završena dva turnira, Hrvatska je u Torinu u finalu pobijedila Italiju, dok je Srbija razbila Portoriko u Beogradu. 

Sutra će u Manili Francuska i Kanada igrati finale te grupe, pa vjerujemo da će Francuzi otići na Olimpijske igre.

No, dosad znamo sigurnih 11 putnika za Rio i to su Srbija, Hrvatska, SAD, Kina, Australija, Venecuela, Argentina, Litvanija, Španija, Brazil i Nigerija. 

Uz tih 11 reprezentacija, sutra će ili Francuska ili Kanadata izboriti kartu za Rio. 

Potom će se igrati dvije grupe po šest timova, a turnir počinje 6. avgusta. Nakon prve faze, slijedi četvrtfinale, a taj dio počinje 17. avgusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi