Poznato ime stiže kod Kralja?
Foto: EPA

Kendrick Perkins trenira s Clevelandom

Poznato ime stiže kod Kralja?

M. Šljivak

Nova NBA sezona je pred vratima i timovi će nakon predsezonkih utakmica finalizirati rostere.

Mnogo je košarkaša koji se pokušavaju izboriti za svoje mjesto u najjačoj ligi svijeta, a dosta je i onih koji bi se rado vratili.

Jedan od mogućih povratnika u NBA ligu je iskusni 32-godišnji centar Kendrick Perkins, dobro poznato lice ljubiteljima najbolje svjetske košarke.

Ovaj košarkaš se nalazi u kampu Cleveland Cavaliersa, gdje pokušava steći pravu formu, kako bi se uspio vratiti na na NBA parkete.

Međutim, Perkins vjerovatno neće ostati u ovom timu. Cavsi već imaju 15 igrača pod ugovorom, ali uvijek postoji mogućnost da neko otpadne ili bude trejdovan, a sigurno je da je i rukovodstvo ovog tima zainteresovano za ovog iskusnog centra koji još uvijek može dosta pomoći.

Perkins je u NBA ligu stigao 2003. godine. Izabran je kao 27. pik od Memphis Grizzliesa, ali je odmah poslat u Boston Celticse.

Tamo je proveo najbolje dane karijere. Postao je šampion 2008. godine uz dosta bitnu ulogu na parketu, a zatim je igrao još za Oklahomu, Cleveland i New Orleans Pelicanse.

Neaktivan je bio proteklu sezonu, ali čini se kako je ozbiljno zainteresovan za povratak na NBA parkete, a da li će ponovo igrati pored LeBrona Jamesa ili će karijeru nastaviti negdje drugo, vidjećemo početkom sezone.

Perkins je u karijeri odigrao preko 900 utakmica i na prosjeku je od preko pet poena i gotovo šest skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi