Predivna priča: Pobijedio opaku bolest i vraća se košarci

Isaiah Austin se vraća na parket

Predivna priča: Pobijedio opaku bolest i vraća se košarci

M. Šljivak

Isaiah Austin je 2014. godine trebao biti izbor prve runde NBA drafta, ali su mu pred sam događaj otkriveni problemi sa zdravljem, te je on morao odustati od karijere.

U noći drafta je bio pik NBA lige i pojavio se na događaju uz veoma emotivan oproštaj. Njegovu karijeru je zaustavio Marfanov sindrom, koji dovodi do poremećaja vezivnog tkiva i promjena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu.

Ipak, dvije i po godine nakon otkrića bolesti, Austin je dobio dozvolu za igru, pa ćemo ovog talentovanog centra uskoro gledati na parketima.

"Sretan sam što mogu objaviti da se vraćam. Bog me je blagoslovio i dobio sam drugu šansu da ostvarim svoj san i da igram košarku. Sve se dešava s razlogom i spreman sam da podijelim svoje iskustvo s milionima ljudi širom svijeta. Doktori su mi rekli da mogu igrati i istog trenutka sam odlučio da želim ponovo da igram", istakao je Austin.

Ovaj 216 centimetara visoki košarkaš je studirao na univerzitetu Baylor, a prije nego se okuša u NBA ligi, pokušaće se izboriti za ugovor u nekom od timova van SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi