Predsjednik CSKA krivi Srbe za loš rezultat

Predsjednik CSKA krivi Srbe za loš rezultat

Predsjednik CSKA Moskve Andrej Vatoutin optužio je za neuspjeh moskovskih košarkaša u Euroligi trenera Ettorea Messinu i dvojicu reprezentativaca Srbije Miloša Teodosića i Nenada Krstića. 

Moskovski klub je na Final Fouru Eurolige odigranom u Milanu prethodnog vikenda zauzeo četvrto mjesto izgubivši od Maccabija u polufinalu i Barcelone u utakmici za treće mjesto. 

"Teodosić je još uvijek u timu samo zbog jakog ugovora. Koliko ja znam, to ga jedino do sada spriječilo da napusti klub prije početka sezone. Nije htio da ode, iako je to trener Ettore Messina želio". 

"Međutim, pored takve plate, kakvu ima u Moskvi, Teodosiću se nigdje ne žuri. Iako trener nije bio zadovoljan brojnim stvarima vezanim za Miloša, njemu nije palo na pamet da ode", istakao je Vatoutin.

Vatotutin je ruskim medijima rekao da je klub učinio sve kako bi "probudio" centra Nenada Krstića, ali da im to nije pošlo za rukom. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"On je imao brojnih privatnih problema i mi smo na sve načine pokušali da mu pomognemo i budemo uz njega. Međutim, on je "uvenuo", kako vi kažete, mnogo prije nego što su ti njegovi problemi počeli. Pokušali smo da ga 'nađubrimo' i oživimo, ali nismo uspjeli", rekao je predsjednik CSKA. 

Ruski mediji pišu kako će Teodosić i Krstić sigurno na kraju sezone napustiti klub i preći u redove istanbulskog Anadolu Efesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.