Predsjednik Karpoša: ABA ligu vodi mala grupa gangstera

Novo saopštenje makedonskog tima

Predsjednik Karpoša: ABA ligu vodi mala grupa gangstera

D. Rakanović

Nastavlja se sukob između Karpoša i ABA lige. 

Nakon što je predsjednik Karpoša Ognjen Dedić optužio da, između ostalog ABA ligu vodi grupa kriminalaca, rukovodstvo regionalnog takmičenja odlučilo je kazniti makedonski klub. Predsjednik Karpoša se nakon toga ponovo oglasio u ništa manje oštrom saopštenju. 

"Time što nisu odgovorili na argumente koje sam iznio još jednom je potvrđeno da ABA ligu vodi mala grupa gangstera. Grupa funkcioniše po gangsterskom sistemu, kada je neko iz grupe na bilo koji način ugrožen, svi se bace na protivnika da odbrane čopor. Nijednom gangsteru nisu važni argumenti kada su u pitanju pare. Ja sam siguran da u budućnosti neće naći neku drugu ovcu od koje će uzeti 150 hiljada evra i potom je izbaciti iz takmičenja", naveo je Dedić u novom saopštenju, prenosi makedonski portal SportMedia.

Predsjednik Karpoša je istakao da ponudu za nastup u Drugoj ABA ligi prepuštaju jednoj drugoj ekipi. 

"Ponudu prepuštamo FMP-u, oni mnogo više od nas zaslužuju da budu u tom društvu. Ovaj tim se samo zahvaljujući svom gazdi održava u ABA ligi, a 70 posto pobjeda ostvario je uz pomoć sudija. Time Nebojša Čović, koji je i prvi čovjek Crvene zvezde, pokazuje ko je gazda u ABA ligi. Neće biti iznenađenje ako u takmičenje uskoro uđe i treća Čovićeva ekipa koja će se zvati KK “Mrzim cijeli svijet”. Siguran sam da su i ostali poltroni koji ga okružuju kao mali gledali filmove u kojima je glavna poenta bila da se svi poubijaju. Zato apelujem na normalne klubove u ABA ligi, kojih ima mnogo, da ne dozvole ovakvim ljudima da kroje politiku takmičenja. Pa prvak se unaprijed zna, a oni koji nisu u krugu poslušnika uvijek izvuku deblji kraj", rekao je Dedić. 

Predsjednik Karpoša pozvao je predsjednika ABA lige Nebojšu Čovića da dođe u Makedoniju i uzme novac od kazne. 

"Mi smo ozbiljan klub, iza kojeg stoji jedna od najboljih opština u Makedoniji i sami biramo društvo sa kojim ćemo da sarađujemo. Čović i kompanija definitivno nisu naš nivo. Istovremeno, pozivam Čovića da dođe u Skoplje i da mi uzme 12 hiljada eura za kaznu koja nema pravnih osnova. Ako nastave ovako, ABA liga će se ugasiti, pa će im 12 hiljada eura dobro doći za sahranu ovog takmičenja", zaključio je Dedić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi