Prekinuto finale Kupa Srbije u košarci, nastavak sutra

Zbog tuče navijača

Prekinuto finale Kupa Srbije u košarci, nastavak sutra

M. Šljivak

Finale Kupa Srbije u košarci između Partizana i Crvene zvezde koje se večeras igralo u Kragujevcu prekinuto je zbog divljanja navijača.

Susret je prekinut na četiri minute prije kraja treće četvrtine nakon što su se navijači ova dva kluba potukli, a nedugo zatim su košarkaši povučeni sa parketa dvorane u Kragujevcu.

Navodno je sve počelo nakon što je jedan navijač Zvezde pokušao da zapali zastavu Grobara. Navijači Partizana su potom nasrnuli na njega, a potom je reagovala i policija. Nekoliko navijača Zvezde pokušalo je da "spasi" svog pripadnika, te je u tom trenutku nastao opšti haos u dvorani Jezero.

Nakon što su se košarkaši vratili na parket, uslijedilo je potom gađanje i vrijeđanje trenera Partizana Duška Vujoševića raznim predmetima, pa je predsjednik KS Srbije Dragan Đilas odlučio da se susret definitivno prekine.

Prema najavama potpredsjednika Saveza Dejana Tomaševića susret će se nastaviti sutra, bez prisustva publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.