Preldžić najbolji stranac u Turskoj

Eurobasket nagrade

Preldžić najbolji stranac u Turskoj

Bosanskohercegovački košarkaš sa slovenačkim pasošem, Emir Preldžić, igrač Fenerbahče Ulkera, u izboru prestižne internet stranice Eurobasket.com izabran je za najboljeg stranca u turskoj ligi.

Osim ove, podijeljenje su i ostale nagrade. Najbolji igrač nedavno završenog prvenstva, koje je pripalo Efes Pilsenu, postao je Gerald Fitch, član Kepez Bld Antalyje. Fitch je najbolji bek, krilo Ekenechukwu Ibekwe (Selcuk Universitesi Konya), a centar Robert Traylor (Kepez Bld Antalya).

Igrač koji je najviše napredovao je Evren Buker (Galatasaray Cafecrown Istanbul), a najbolji domaći košarkaš je Hakan Koseoglu (Pinar Karsiyaka SK Izmir). Za prvog trenera izabran je Ahmet Caki (Erdemirspor Belediyesi).

Prvi tim lige čine: Fitch, Christopher Lofton (Mersin Buyuksehir Belediyesi), Preston Shumpert (Efes Pilsen Istanbul), Ibekwe i Traylor, dok su u drugoj petorci: Hakan Koseoglu (Pinar Karsiyaka SK Izmir), Evren Buker (Galatasaray Cafecrown Istanbul), LeRoy Hickerson (Mutlu Aku Selcuk Universitesi Konya), Kerem Gonlum (Efes Pilsen Istanbul) i Michael Benton (Pinar Karsiyaka SK Izmir).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.