Preminuo kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije

Nakon teške bolesti

Preminuo kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije

Srđan Sarić, kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije, preminuo je rano jutros u Beogradu nakon teške bolesti.

Ova vijest uzdrmala je sve u taboru reprezentacije Srbije, čiji su igrači i trener Aleksandar Đorđević svoje pobjede na prvenstvu svijeta posvećivali upravo Sariću.

I za vrijeme Mundobasketa su se srbijanski košarkaši, naročito Miroslav Raduljica, javno oglašavali sa najljepšim željama za što bržim ozdravljenjem svog prijatelja iz reprezentacije, koji nažalost nije izdržao. Sarić nije uspio pobijediti najveću životnu bitku.

Srđan Sarić radio je u ženskoj ekipi ruskog Spartaka, a kao kondicioni trener imao je angažmane u reprezentaciji Slovenije i mladim selekcijama Srbije.

Vrijedi istaći da je individualno radio i sa mnogim zvijezdama košarke sa ovih prostora, među kojima su Krstić, Savanović, upravo Raduljica te bivši bh. reprezentativac Varda, ali i nekim inostranim imenima kakva su Lakovič i Gentile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.