Preminuo njemački košarkaš Christian Welp

Bivši reprezentativac Njemačke

Preminuo njemački košarkaš Christian Welp

Bivši njemački košarkaški reprezentativac Christian Welp preminuo je u Washingtonu u 51. godini života.

Uzrok smrti Welpa leži u posljedici srčanog udara, a inače radi se o košarkašu koji je 1993. godine bio najzaslužniji što je Njemačka postala prvak Evrope. Welp je nakon finala protiv Rusije proglašen za MVP igrača, potigavši koš i potom realiziravši slobodno bacanje za pobjedu 71-70.

"Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve nas. Christian je bio jedan od najistaknutijih studenata koji su igrali za Washington Huskiese. Nije bio samo odličan košarkaš, već i uzoran otac," kazao je trener Huskiesa Lorenzo Romar.

Bio je 16. izbor drafta 1987. godine potpisavši ugovor za Philadelphia 76erse, a igrao je i za San Antonio Spurse i Golden State Warriorse. U Evropi je igrao za Bayer, Olympiakos, Albu Berlin i Viola Reggio Calabria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.