Preokret Španije protiv Turske i plasman u finale

Španci prvi finalisti

Preokret Španije protiv Turske i plasman u finale

M. Šljivak

Juniorska reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Slovačkoj. Španci su u večerašnjem polufinalu pobijedili Tursku rezultatom 71:69 u utakmici punoj preokreta.

Turska je žestoko ušla u meč. Nakon prve dionice imali su 13 poena prednosti (25:12), ali je Španija žestoko uzvratila u drugoj dionici. Ovaj dio igre Furija rješava u svoju korist (25:11) i na poluvrijeme odlazi s poenom prednosti, 37:36.

Rezultatska klackalica nastavila se i u drugom poluvremenu. Turska treći period odigrava ponovo bolje i činilo se u tim trenucima da će pobjeda ipak otići na njohovu stranu.

U posljednji period su ušli sa sedam poena prednosti (55:48), ali daleko od toga da su se Španci predali. 

Odličnom igrom su napravili novi preokret. Poveli su 71:69, Turska je imala dva bacanja, ali je Saybir oba promašio, pa je Španija otišla u finale.

Sergi Martinez je predvodio Španiju sa 13 poena u ovom meču, dok je kod Turske tragičar Saybir ubacio 21.

Protivnik Španije u finalu biće bolji iz meča Srbija - Litvanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi